Testausinsinöörin kehitystyö on uuden oppimista - Restolution
|
|

Testausinsinöörin kehitystyö on uuden oppimista

Marko Toivanen työskentelee Restolutionilla testausinsinöörinä. Vaihtelevat työpäivät ja jatkuva uuden oppiminen tekevät työstä mielekästä.

Intohimona IT-ala

Markon mielenkiinto IT-alaa kohtaan alkoi jo nuorena. Tänä päivänä hän on rautainen IT-alan asiantuntija, joka kasvattaa jatkuvasti osaamistaan.

–  Kiinnostus IT-alaa kohtaan syntyi jo nuorena ja valmistuin ammattikorkeakoulusta tietotekniikan insinööriksi vuonna 2004. Valmistumiseni jälkeen kerrytin monipuolisesti työkokemusta muun muassa ohjelmoinnin ja testauksen parissa, jotka kuuluvat tämänhetkiseenkin työnkuvaani, Marko kertoo.

–  Urani Restolutionilla alkoi noin seitsemän vuotta sitten törmättyäni työpaikkailmoitukseen netissä. Opiskelin tällöin vielä sähköasentajaksi ja muutama vuosi vierähtikin iltakoulussa töiden ohessa. Tulin taloon periaatteessa ohjelmistotestaajaksi, mutta autoin paljon myös Linuxiin liittyvissä asioissa sekä huollon ongelmien ratkaisemisessa. Samalla tiellä ollaan edelleen. Toki osaamiseni on syventynyt ohjelmistoista Linuxin puolella sekä laitteistojen osalta.

Testausinsinöörin työssä jatkuva kehittyminen on tärkeää

Markon työpäivät kuluvat monipuolisten työtehtävien parissa. Hän kokee oma-aloitteisuuden ja jatkuvan kehittymisen tärkeäksi.

–  Työni poikkeaa hieman muiden testaajien töistä, sillä autan huoltoa jonkin verran. Työpäiväni voi sisältää esimerkiksi rutiininomaisia testaustöitä, kuten kassaohjelmistojen ja lisälaitteiden testausta. Lisäksi teen pienimuotoista ohjelmointia Linuxissa. Tässä työssä pitää olla oma-aloitteinen ja kehittää jatkuvasti itseään. Tämä on sellainen paikka, jossa ei ole valmis koskaan. Joissakin töissä voi oppia jo puolessa vuodessa homman, täällä ei vielä seitsemän vuoden jälkeenkään. Uuden oppiminen on jatkuvaa, Marko sanoo.

–  Kokeilin vuonna 2020 hetken aikaa töitä toisella työnantajalla. Kahden kuukauden kuluttua pyysin päästä takaisin töihin Restolutionille ja työt täällä onneksi jatkuivat. Parasta Restolutionilla on työkaverit, joka onkin iso syy, miksi halusin tulla takaisin tänne. Monet kollegoistani ovat olleet pitkään talossa, osa lähemmäs 40 vuotta. Apua saa aina, kun tarvitsee. Oma työni on melko itsenäistä, mutta olen päivittäin yhteydessä muihin testaajiin. Viihdyn etätöissä etenkin silloin, kun työ vaatii keskittymistä, mutta tulen myös mielelläni toimistolle.

Työkaverit nostavat Restolutionin parhaimpiin työpaikkoihin

Vapaus tehdä erilaisia ja itseä kiinnostavia asioita lukeutuvat Markon mukaan Restolutionin parhaisiin puoliin.

– Restolution on yksi parhaimmista työpaikoista, missä olen koskaan ollut. Ilmapiiri on hyvä ja itsensä kehittäminen mahdollistetaan ilman byrokratiaa. Isommissa yrityksissä joutuu usein tekemään vain yhtä tiettyä hommaa, täällä taas saa tehdä erilaisia ja kiinnostavia asioita. Tämä työ on minulle sopiva, sillä hyviä puolia löytyy niin paljon, Marko kehuu.

–  Vietän aikaa tietotekniikan parissa vapaa-ajallakin, tosin yritän vähän vältellä sitä. Liikun ulkona ja pyöräilen yksin sekä perheen kanssa. Harrastan myös valokuvausta ja toimin myös taloyhtiöni hallituksessa, mikä vie jonkin verran aikaa.