Projektipäällikkö tukee kansainvälistä kasvua - Restolution
|
|

Projektipäällikkö tukee kansainvälistä kasvua

Marko Anttila loikkasi urapolullaan asiakaspalvelijasta projektipäälliköksi. Tänä päivänä hänen tärkeimpänä tehtävänä on tukea Restolutionin kansainvälistä laajentumista.

Rautainen moniosaaja

Marko Anttila hallitsee ravintola-alan vahvasti työkokemuksensa ansiosta. Kassajärjestelmät ja monipuolinen ongelmanratkaisu tulivat hänelle tutuksi jo varhain.

– Ravintola-ala ja kassajärjestelmät ovat tulleet tutuksi jo nuorena, kun aloitin työt ravintolassa 18-vuotiaana. Ravintola-alan urani aikana pääsin mukaan kilpailuttamaan kassajärjestelmiä ja hallinnoin ravintolajärjestelmää ketjun puolesta, Marko muistelee.

– Monipuoliset työt ravintolassa antoivat paljon, mutta kaipasin uusia haasteita uralleni. Huomasin Restolutionin työpaikkailmoituksen avoimeen asiakaspalvelijan paikkaan liittyen ja lähetin hakemuksen. Hakuprosessi eteni sujuvasti ja pääsinkin pian aloittamaan työt. Aika menee nopeasti, sillä tästä on kulunut nyt jo neljä vuotta. Viihdyin asiakaspalvelussa hyvin, sillä pääsin kohtaamaan päivittäin asiakkaita ja ratkaisemaan heidän ongelmiansa. Asiakaspalvelu oli todellinen näköalapaikka yhtiömme eri toimintoihin, ja mainio positio aloittaa työt Restolutionilla.

Loikka projektipäälliköksi tukemaan kansainvälistä kasvua

Marko on kehittynyt vuosien varrella erinomaiseksi ongelmanratkaisijaksi ja nauttii kohtaamisista ihmisten kanssa. Projektipäällikön työssä hän pääsee hyödyntämään vahvuuksiaan.

– Keväällä 2021 minua kysyttiin projektipäällikön tehtävään ja otin uudet tuulet innolla vastaan. Asiakaspalvelijana kerryttämäni vahva kokemus oli eduksi projektipäällikön työssä, mutta pääsin opettelemaan myös paljon uutta.

Marko nauttii vaihtelevista työtehtävistä, jotka tekevät päivistä erilaisia. Koskaan ei varmaksi tiedä, mitä seuraavaksi eteen tulee.

– Työnkuvani monipuolinen ja itsenäinen. Tavalliseen työpäivääni voi kuulua esimerkiksi kehityspalavereihin osallistumista, projektien edistämistä, dokumentointia ja viestimistä. Meillä on Norjassa ja Tanskassa toimintaa ja autan heitä onnistumaan työssään. Olen apuna mm. teknisissä haasteissa, integraatioiden ja uusien ominaisuuksien kanssa. Teen erilaisia ohjeita, kehitän ja jalkautan uusia prosesseja ketterästi. Lisäksi olen ollut mukana laskutukseen liittyvissä asioissa. Kuten saattaa huomata, työtehtäväni vaihtelevat sen mukaan, mitä milloinkin tulee vastaan, Marko kertoo.

– Tykkään myös auttaa uusia työntekijöitä perehtymään työhönsä. Meillä aloitti juuri uusi testaaja, ja autoin häntä perehtymään kehitysprojektiin, jossa hän aloitti testaamisen. Pian pääsen perehdyttämään ensi viikolla aloittavan laskutuksen kollegan, ja tähän liittyen olen valmistellut koulutussuunnitelman, ohjeita sekä dokumentaatioita. 

”Meillä on hyvä tekemisen meininki”

Restolutionilla vastuuta annetaan ja se on Markon mielestä hyvä asia. Marko nostaa esille myös itseohjautuvuuden, joka on työn kannalta välttämätöntä.

– Olen päässyt kehittymään työssäni hienosti. Firman kulttuuri on sellainen, että vastuuta saa varmasti halutessaan. Pidän erityisen tärkeänä itseohjautuvuutta, sillä kaikki tieto oman osaamisen kehittämiseen on saatavilla. Meillä on hyvä tekemisen meininki. Kun jotain pitää saada tehtyä, saamme hommat nopeasti valmiiksi jokaisen hoitaessa oman osuutensa. Kokonaisuudessaan työni on mielenkiintoista ja olen viihtynyt erittäin hyvin. Tykkään työskennellä toimistollamme, jossa pääsen kohtaamaan ihmisiä päivittäin. Tämä on minulle sopiva työympäristö, Marko kehuu.

Perheen kanssa vietetty aika tuo hyvää tasapainoa Markon arkeen.

– Vapaa-aikani menee pitkälti kahden lapseni ja vaimoni kanssa. Viihdymme paljon mökillä, jossa pääsen opettamaan lapsilleni sienestystä, marjastusta ja muuta luonnossa liikkumista.