Ohjelmistokehittäjäksi jo opintojen aikana - Restolution
|
|

Ohjelmistokehittäjäksi jo opintojen aikana

Minni Ojala hyppäsi ensimmäiseen oman alan työpaikkaansa Restolutionilla jo opintojen aikana. Vauhdikkaan kasvun ansiosta hän pääsi etenemään urallaan ohjelmistokehittäjäksi.

Naisena alan vähemmistöön kuuluva Minni haluaa herätellä työrakenteita ja tuoda esille, ettei työnantajilla ole syytä pelätä naisten työllistämistä. Kolmannes Restolutionin ohjelmistokehittäjistä on naisia ja yhtiössä erilaisuus nähdäänkin isona vahvuutena.

Ura alkoi jo opintojen aikana

– Olen työskennellyt aiemmin teknisessä tuessa maksuliikenneratkaisujen parissa. Vallitsevan pandemian vuoksi henkilöstöön jouduttiin tekemään muutoksia, mutta onnekseni silloinen työnantajani suositteli minua Restolutionille ja pääsin haastattelun jälkeen aloittamaan työt ohjelmistotestaajana, Minni kertoo.

 – Restolution on tarjonnut hyvät mahdollisuudet kehittyä uralla, sillä sain jo opintojen aikana ensimmäisen oman alan työpaikan. Työskentelin ensin kesän testaajana, jonka jälkeen ilokseni minulle tarjottiin ohjelmistokehittäjän virkaa. Opiskelen tällä hetkellä tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi. Viimeistelen opinnäytetyötäni parhaillaan ja tavoitteena on valmistua keväällä. Työpäiväni kuluvat pääosin itsepalvelukassan käyttöliittymän kehittämisessä. Noin puolet ajasta kehitän uutta ja toiset puolet korjaan vanhaa. 

”Haluan rikkoa normeja ja herätellä työrakenteita”

Minni on kehittynyt ohjelmistokehittäjänä valtavasti. Ajatusten vaihtaminen kokeneiden kollegoiden kanssa tuo uusia näkökulmia. Ura sekä perhe ovat Minnille tärkeitä. Hän haluaa rikkoa normeja tuomalla esille, ettei naisten työllistämistä pidä pelätä.

– Osaamiseni on lisääntynyt huimasti Restolutionilla työskennellessä. On iso tuki, kun apua on aina saatavilla. Täällä on pitkän linjan osaajia, ketkä ovat olleet Restolutionilla vuosikymmeniä.  Kehittäjänä erityisestiongelmanratkaisutaitoni ja priorisointikyvyt ovat parantuneet koodaamisen myötä. Ajatusten vaihto kollegan kanssa kehittää aina molempia omalla tavallaan, mikä on hienoa, Minni kehuu.

– Puoli vuotta vierähti äitiyslomalla syksyllä 2022. Ura ja taitojen ylläpitäminen on minulle tärkeää ja siksi halusin palata töihin mahdollisimman pian. Olen tuore alalla ja kuulun naisena vähemmistöön. Haluan rikkoa normeja tuomalla esille, ettei työnantajan tarvitse pelätä naisten työllistämistä lasten vuoksi. Haluan myös herätellä työrakenteita, että tämän voi tehdä näinkin.

Uutta luodessa työn tulokset näkyvät heti

– Parasta työssäni on uuden luominen sekä vaihtelevat ja monipuoliset työtehtävät. Tehdessäni käyttöliittymää näen konkreettisesti työn tuloksen heti. Tämä on yksi iso syy, jonka vuoksi hakeuduin alalle. Meidän kehitystiimimme on mieletön. Täällä ei ole ketään, keneltä en uskaltaisi kysyä apua tai mielipidettä ja siihen myös kannustetaan. Vaikka teen paljon töitä etänä, toimistolla käydessä kaikki ottavat minut aina lämpimästi vastaan ja olo on hyvin tervetullut.

Minni kertoo tuntevansa olonsa aina tervetulleeksi toimistolla. Työkavereiden lisäksi parasta hänen työssään ovat monipuoliset työtehtävät sekä uuden luominen. Entisenä Pohjoismaiden taitouinnin mestarina Minni nauttii vapaa-ajallaan edelleen urheilusta.

– Perheaika on minulle tärkeää ja rakastan olla lapseni kanssa. Olen entinen Pohjoismaiden mestari taitouinnissa ja saan edelleen urheilusta hyvän draivin elämääni. Vähän kuin duunissakin, tykkään myös vapaa-ajallani kokeilla uusia asioita. Seuraavaksi haluaisin kokeilla avantouintia.