Kehitysmatka asiakaspalvelijasta myynnin ammattilaiseksi - Restolution
|
|

Kehitysmatka asiakaspalvelijasta myynnin ammattilaiseksi

Restolutionin ratkaisumyyjä Juha-Pekka Honkanen on edennyt urapolullaan myynnin ammattilaiseksi. Juha-Pekan kiinnostus asiakassuhteiden kehittämiseen näkyy hänen työnsä jokaisella osa-alueella.

Ongelmanratkaisua ja vastuuta

Juha-Pekka on päässyt näkemään Restolutionin kehitysmatkan vuosien varrella. Monipuoliset ja vaihteleva tehtävät kehittyvän järjestelmän parissa opettivat paljon.

– Kollega edelliseltä työpaikaltani siirtyi töihin Restolutionille. Hän kehui kovasti yritystä ja vinkkasi minulle avoimesta paikasta. Aika on kulunut nopeasti, sillä aloitin työt Restolutionilla jo vuonna 2009. Erityisesti minua houkutteli, kun Restolution järjestelmä oli siihen aikaan uusi tuote ja oli kiehtovaa päästä näkemään sen kehityskaari alusta alkaen, Juha-Pekka kertoo ja jatkaa:

– Aloitin työt asiakaspalvelussa ja tietokantojen käsittelyn parissa ratkaisten käytännössä kaikki ongelmat, joita asiakkailla ilmeni. Työnkuvani oli huomattavasti kirjavampaa, kuin normaalissa helpdeskissä. Sain paljon vastuuta, puhelimeen vastaamisesta haastavampiin asioihin. Työ asiakaspalvelussa oli mielenkiintoista ja haastavaa järjestelmän kehittyessä jatkuvasti. Monimuotoisuus ja eri osa-alueiden parissa työskentely tekivät työpäivistä mielekkäitä.

Yritysmyynnin ammattilaiseksi

Oma-aloitteisuus kannatti, sillä Juha-Pekka pääsi siirtymään ketterästi talon sisällä suoraan yritysmyynnin pariin ratkaisumyyjäksi. 

– Olin miettinyt jo pidemmän aikaa myyntityötä ja aloin selvittämään olisiko se mahdollista. Restolutionin nykyinen toimitusjohtaja Fredrik Blummé toimi tällöin myyntijohtajana. Laitoin Fredrikille viestiä ja kysyin mahdollisuudesta päästä työskentelemään yritysmyynnin parissa. Asiat etenivät vauhdikkaasti. Tarkoituksena oli aloittaa vain integraatioiden myynnillä, mutta käytännössä aloitin suoraan järjestelmän myynnin. Tietojenkäsittelyn tradenomin koulutukseni on antanut hyvän pohjan työelämään.

– Iso osa työpäivästäni menee useimmiten tarjousten tekemiseen, asiakkaiden kontaktointiin sekä sähköpostien läpikäyntiin. Työskentelen pääsääntöisesti toimistolla ja viihdyn siellä hyvin. Toki töitä on mahdollista tehdä myös etänä. Toisinaan käyn asiakaskäynneillä eli tapaan asiakkaita heidän toimipisteellään. Parasta myyjän työssä on se, että tavallaan jokainen päivä on erilainen. Asiakkaat ja heidän tarpeensa vaihtelevat. Pystyn löytämään heille oikean ratkaisun, jota asiakas ei itse osaisi välttämättä edes ajatella. Myyjillä on hyvin vapaat kädet toimia ja luotetaan, että hommat hoituvat. Työn vapaus on hienoa, Juha-Pekka kehuu.

”Olen nyt minulle oikeassa paikassa töissä”

Juha-Pekka on tyytyväinen ammatin vaihtoon sekä työyhteisöön. Kollegat ovat apuna aina, kun tarve on.

– Restolution on työnantajana joustava ja työntekijöihin aidosti luottava. Meille annetaan vapaat kädet toimia kuten itse parhaiten näkee. Työntekijät viihtyvät täällä ja vaihtuvuus on hyvin vähäistä. Lisäksi hyvät etenemismahdollisuudet innostavat uralla. Kollegoitani on siirtynyt paljon tehtävästä toiseen talon sisällä, eikä se ole raskaiden prosessien takana, kuten joissakin organisaatioissa voi olla. Työkaverit ovat mukavia ja auttavat tilanteessa kuin tilanteessa. Etenkin alussa vanhemmat kollegat auttoivat hyvin alkuun, Juha-Pekka muistelee.

– En kadu lainkaan, että muutin ammattiani täysin. Iso kiitos Restolutionille sisäisen siirron onnistumisesta ja siitä, että pääsin aloittamaan suoraan yritysmyynnissä. Koen, että olen nyt minulle oikeassa paikassa töissä.